Υλικά
400 γρ. γιαούρτι πλήρες
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. αλάτι
300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (γκούντα, κασέρι)
λίγο ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 αυγό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το βούτυρο, το γιαούρτι και το αλάτι και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε αλεύρι εάν χρειαστεί μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας.
Αφήνουμε τη ζύμη μια ώρα να ξεκουραστεί.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε με τον πλάστη δύο τετράγωνα κομμάτια.
Βάζουμε στη μέση τα υλικά μας αφήνοντας τις άκρες και τα πλαϊνά κενά, κλείνουμε τα ρολάκια και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε πιο μικρά ρολάκια.