Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις φέτες τυρί, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και τη ρίγανη.
Επάνω βάζουμε ροδέλες ντομάτα ή τα ντοματάκια, τη λιαστή, το σκόρδο λιωμένο και το κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες, τις ελιές και από πάνω σκεπάζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ρίχνουμε λαδάκι και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα ή στους 180 βαθμούς αντίσταση για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.
Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.
Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…
Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.