Υλικά
25 - 28 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
20 φέτες κασέρι λεπτοκομμένες
20 φέτες ζαμπόν λεπτοκομμένες
600 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
4 αβγά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κούπες γάλα
λίγο βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170 - 180°C.
Παίρνω ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί. Το βουτυρώνω με ένα πινέλο.
Απλώνω τις μισές φέτες του ψωμιού τη μία δίπλα στην άλλη.
Πάνω από κάθε φέτα ψωμιού βάζω μια φέτα ζαμπόν και μετά μια φέτα τυρί.
Σκεπάζω με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού βρεγμένες με το γάλα.
Σκορπίζω σε όλη την επιφάνεια τα τριμμένα τυριά και περιχύνω το ταψί με τα αβγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι.
Πασπαλίζω με γλυκιά πάπρικα και βάζω το σουφλέ στον φούρνο για 30 - 40 λεπτά περίπου.
Tip
Αυτό το σουφλέ είναι η συνταγή που κάναμε πριν από 20 περίπου χρόνια. Αμαρτωλό... αλλά απολαυστικότατο.