Υλικά
500 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
3 αβγά
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο)
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (αν θέλω)
Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. νερό χλιαρό
100 γρ. λάδι
50 γρ. τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύω πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους.
Ανοίγω το φύλλο.
Λαδώνω ένα ταψί και απλώνω καλά το φύλλο.
Από πάνω βάζω καλά απλωμένη τη γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο, καλά απλωμένο.
Με ένα πινέλο λαδώνω το φύλλο, το κόβω σε ό,τι σχήμα θέλω, το τρυπάω με ένα πιρούνι και βάζω το ταψί στον φούρνο να ψηθεί γύρω στα 30 - 35 λεπτά.
Βγάζω το ταψί από τον φούρνο και σερβίρω.
Tip
Η πίτα τρώγεται και ζεστή και κρύα. Είναι πεντανόστιμη και πολύ ελαφριά. Αν θέλω, βάζω και λίγο σουσάμι από πάνω ή παπαρουνόσπορο.