Follow us

Πιτάκια με Κοπανιστή Μυκόνου

Η συνταγή για πιτάκια με κοπανιστή Μυκόνου.

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟΥ

Υλικά

• 220 γρ. Μαργαρίνη λιωμένη

• 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)

• 1 αβγό

• 1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά

• ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

• 4 - 5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 1 φλιτζ. τσαγιού κίτρινα τυριά τριμμένα

• 200 γρ. Κοπανιστή Μυκόνου

• 100 γρ. κάππαρη

• 10 - 12 ροδέλες ντομάτας

• αλάτι, ρίγανη, λάδι

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.

Βάζω σε μια λεκάνη τη μαργαρίνη, το αλεύρι, το αβγό και το γιαούρτι και ζυμώνω καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Προσθέτω τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα τυριά και τα ανακατεύω όλα μαζί.

Κάνω τη ζύμη μικρά μικρά μπαλάκια και τα ανοίγω με τον πλάστη σε μικρά πιτάκια.

Τα τρυπάω με το πιρούνι σε 2 – 3 μέρη.

Λαδώνω ένα ταψί και βάζω μέσα ένα ένα τα πιτάκια. Βάζω το ταψί στον φούρνο και ψήνω γύρω στα 20 - 25 λεπτά.

Όταν ψηθούν, τα βγάζω από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.

Σε κάθε πιτάκι βάζω κοπανιστή, κάππαρη, μια ροδέλα ντομάτα, αλάτι, ρίγανη και λάδι.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.