Υλικά
•500 γρ. χοντροκομμένη φέτα
•200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
•5 αβγά
•2 κουτ. σούπας βούτυρο
•1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•6 ποτήρια του νερού γάλα
•½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•2 σπιτικά φύλλα γιαουρτιού
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170 - 180°C.
Σε μια λεκάνη τρίβω με τα χέρια μου τη φέτα και προσθέτω τα κίτρινα τυριά, τα αβγά, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας.
Βάζω σε χαμηλή φωτιά το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνω το αλεύρι σιγά σιγά και το ανακατεύω μέχρι να πήξει καλά η κρέμα (προσέχω η φωτιά να είναι χαμηλή και ανακατεύω συνέχεια για να μη μου κολλήσει το αλεύρι).
Όταν πήξει η κρέμα, σβήνω τη φωτιά και ρίχνω το βούτυρο.
Ανακατεύω, αφήνω την κρέμα να κρυώσει και μετά την αναμιγνύω με τα τυριά.
Λαδώνω ένα ταψί και στρώνω το ένα φύλλο, από πάνω απλώνω τη γέμιση και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο.
Αλείφω την επιφάνεια της πίτας με λίγο λάδι (2 κουταλιές της σούπας), την κόβω όπως θέλω και την ψήνω για 35 - 40 λεπτά.