Υλικά
•1 κιλό κολοκύθια τριμμένα
•3 - 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•άνηθο & μάραθο ψιλοκομμένα (μισό μισό)
•½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
•2 αβγά
•300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
•αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
•λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Στραγγίζω με τα χέρια μου τα κολοκύθια για να φύγουν τα υγρά τους.
Τα βάζω σε μια λεκάνη και προσθέτω άνηθο, μάραθο, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τη γραβιέρα.
Τα ανακατεύω να ενωθούν όλα πολύ καλά.
Βάζω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτω κουταλιά κουταλιά από το μίγμα.
Τηγανίζω τις κροκέτες γυρίζοντάς τις προσεκτικά και από την άλλη μεριά.
Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.