Follow us

Κασερόπιτα με Κανταΐφι

Πώς θα φτιάξεις κασερόπιτα με κανταΐφι.

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

Υλικά

500 γρ. κανταΐφι

600 γρ. κασέρι τριμμένο

600 γρ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη

5 αβγά

½ λίτρο φρέσκο γάλα

100 γρ. βούτυρο αγελάδος σε κυβάκια

βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κασέρι με τη γραβιέρα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 30x40 εκ.

Στον πάγκο της κουζίνας αφρατεύουμε το κανταΐφι, μέχρι να διαχωριστούν καλά οι ίνες του και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στρώνουμε το μισό στο ταψί. Σκορπίζουμε πάνω του μερικά μικρά κυβάκια βούτυρο. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω του τα τυριά.

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και περιχύνουμε ομοιόμορφα την πίτα με το μίγμα από γάλα και αβγά. Μοιράζουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα κυβάκια βούτυρο.

Σκεπάζουμε την πίτα με μεβράνη κουζίνας και την αφήνουμε στο ψυγείο από 2 έως 12 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ψήνουμε την πίτα για 45' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία το κανταΐφι.

Tip

Μπορούμε να προσθέσουμε ½ κ.γλ. τριμμένο κόλιανδρο ξερό. Να την κάνετε με αληθινό βούτυρο, γίδινο ή αγελάδος, γιατί αυτό κάνει τη διαφορά και της δίνει υπέροχο άρωμα.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.