Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
2 αβγά
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. μυζήθρα σπασμένη
100 γρ. μπλε τυρί σπασμένο
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μυζήθρα, το μπλε τυρί και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί στο μέγεθος του φύλλου της σφολιάτας. Απλώνουμε στον πάτο το πρώτο φύλλο σφολιάτας, κρύο, από το ψυγείο. Μοιράζουμε πάνω του τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ενώνουμε καλά τις άκρες.
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο σε αρκετά σημεία.
Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα, για 30' περίπου.
Την τρώμε καυτή, μόλις βγει από τον φούρνο, παρέα με ένα κρύο λευκό κρασί.
Tip
Η ιταλική γκοργκοντζόλα κάνει ακόμα πιο κρεμώδη και υπέροχη αυτή την πίτα, αντί για το μπλε τυρί.