Follow us

Τυρόπιτα με 4 Τυριά

Πώς θα φτιάξετε τυρόπιτα με 4 τυριά.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

250 γρ. τσένταρ τριμμένο

200 γρ. γκοργκοντζόλα σε μικρά κομματάκια

300 γρ. τυρί κρέμα

350 γρ. φέτα τρίμμα

1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ

4 αβγά

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

πιπέρι

ελαιόλαδο για το ταψί και το φύλλο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά.

Προσθέτουμε το τσένταρ, τη γκοργκοντζόλα, το τυρί κρέμα και το εβαπορέ και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε και τη φέτα, το πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε απαλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα πατσαβουριαστά, φροντίζοντας να τα λαδώσουμε ένα ένα χωριστά. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας γενναιόδωρα το καθένα.

Τυλίγουμε τις άκρες σε κόθρο.

Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο.

Tip

Αντί για γκοργκοντζόλα, βάζουμε μπλε τυρί. Το έτοιμο χωριάτικο φύλλο θέλει πολύ λάδι, αλλιώς βγαίνει σαν χαρτί. Να μην το τσιγκουνευτείτε.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.