Follow us

Τυρόπιτα στο Πι και Φι

Η συνταγή για μία νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ

Υλικά

3 αβγά

1 φλιτζ. γάλα

2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

350 γρ. χαλούμι τριμμένο

350 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα τριμμένη

1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Λαδώνουμε γενναιόδωρα ένα μεγάλο και χαμηλό ταψί ή το ρηχό ταψί του φούρνου και, μόλις ζεσταθεί ο φούρνος, το βάζουμε μέσα άδειο, να κάψει.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το βούτυρο, το χαλούμι, τη μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή χυλό.

Προσεκτικά βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και απλώνουμε το μίγμα μας, που πρέπει να βγει πολύ λεπτό, γύρω στο 1½ εκ. ύψος.

Ραντίζουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Tip

Αλλάζοντας τα τυριά, θα πετύχουμε διαφορετική γεύση: δοκιμάστε φέτα με γκούντα, κεφαλοτύρι με φέτα, μοτσαρέλα με φέτα ή πεκορίνο με γραβιέρα.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.