Υλικά
1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
2 αβγά
ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
250 γρ. χαλούμι τριμμένο
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1 κ.σ. ξερό
1 αβγό
10 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
Χτυπάμε σε μπολάκι τα 2 αβγά.
Ανοίγουμε με τον πλάστη το ψωμί του τοστ, να γίνει όσο πιο λεπτό γίνεται.
Με πινέλο απλώνουμε ελαιόλαδο σε κάθε φέτα και περνάμε τις άκρες με αβγό για να κολλήσουν ευκολότερα.
Μοιράζουμε το μίγμα της γέμισης σε κάθε φέτα και με πιρούνι πιέζουμε τις άκρες να σφραγίσει καλά το πιτάκι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε με χαρτί το ρηχό ταψί του φούρνου, απλώνουμε τα πιτάκια, τα περνάμε με ελαιόλαδο και μετά με το υπόλοιπο αβγό και τα ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να ροδίσουν.