Follow us

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Υλικά

1 στραγγιστό γιαούρτι (220 ml)

1 αβγό

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. φέτα τριμμένη

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο & αλεύρι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε τη φέτα και τη διαλύουμε εντελώς με πιρούνι.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι, τη ρίγανη, το αβγό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα.

Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι.

Βάζουμε σε ρηχό πιάτο λίγο αλεύρι.

Πλάθουμε κεφτεδάκια με τη ζύμη, τα πιέζουμε λίγο στην κορυφή να πλατύνουν και τα αλευρώνουμε.

Τινάζουμε πολύ καλά το περιττό αλεύρι.

Λίγα λίγα, τα βυθίζουμε στο καυτό λάδι. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια και πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Έτσι, θα παραμείνουν τραγανά για περισσότερο χρόνο.

Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο. Βγαίνουν πιο ελαφρά, αλλά δεν κρατούν για πολύ το τραγανό τους, οπότε τα τρώμε αμέσως, ζεστά!

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.