Υλικά
10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα ή μπαγιάτικο ψωμί σε κυβάκια
1½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
1½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1½ φλιτζ. γκούντα τριμμένο
1 φλιτζ. ρεγκάτο τριμμένο
1 γιαούρτι στραγγιστό
6 αβγά
1½ φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών
1 κ.γλ. ρίγανη
λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε το ψωμί σε κύβους.
Βουτυρώνουμε ένα ψηλό πυρίμαχο ταψί και στρώνουμε το μισό ψωμί.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα τυριά.
Πασπαλίζουμε τα ψωμιά με τυρί και δημιουργούμε στρώσεις από ψωμί και τυρί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Ενδιάμεσα μοιράζουμε το μίγμα μπαχαρικών και τη ρίγανη.
Σε μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, την κρέμα, τα αβγά και το γάλα και περιχύνουμε το σουφλέ.
Ψήνουμε για 45' περίπου ή μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να ροδίσει ωραία η επιφάνειά του.