Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
125 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. γκούντα τριμμένο
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
3 αβγά
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
βούτυρο για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το τυρί κρέμα, το κεφαλοτύρι, το γκούντα, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους και τον μαϊντανό.
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε με σπάτουλα τη μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ. ή ένα ορθογώνιο ταψάκι, αφού η σφολιάτα βγαίνει σε ορθογώνιο σχήμα, οπότε απλώνεται πιο εύκολα σε ταψάκι.
Καλύπτουμε καλά τα τοιχώματα και τη βάση με τη σφολιάτα, που τη θέλουμε κρύα, από το ψυγείο.
Τρυπάμε παντού τον πάτο με πιρούνι και απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, διορθώνουμε το σχήμα της ζύμης στα τοιχώματα ώστε να έχουμε ένα ωραίο γείσο και ψήνουμε για 40' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία.
Τρώμε την τάρτα ζεστή, από τον φούρνο!