Follow us

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

ΤΑΡΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ 4 ΤΥΡΙΑ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

125 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γρ. γκούντα τριμμένο

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού

3 αβγά

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

βούτυρο για την ταρτιέρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το τυρί κρέμα, το κεφαλοτύρι, το γκούντα, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους και τον μαϊντανό.

Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε με σπάτουλα τη μαρέγκα.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ. ή ένα ορθογώνιο ταψάκι, αφού η σφολιάτα βγαίνει σε ορθογώνιο σχήμα, οπότε απλώνεται πιο εύκολα σε ταψάκι.

Καλύπτουμε καλά τα τοιχώματα και τη βάση με τη σφολιάτα, που τη θέλουμε κρύα, από το ψυγείο.

Τρυπάμε παντού τον πάτο με πιρούνι και απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, διορθώνουμε το σχήμα της ζύμης στα τοιχώματα ώστε να έχουμε ένα ωραίο γείσο και ψήνουμε για 40' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία.

Τρώμε την τάρτα ζεστή, από τον φούρνο!

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.