Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. χαλούμι σε μικρά κυβάκια
200 γρ. κασέρι τριμμένο (ή κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο)
50 γρ. κουκουνάρι
3 κ.σ. σουσάμι
20 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς το κουκουνάρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε καλά με κουτάλι με το χαλούμι, το κασέρι, το κουκουνάρι, τις ελιές, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο (τη θέλουμε κρύα, για να βγει τραγανή και να φουσκώσει ωραία).
Λαδώνουμε ένα μέτριο μεταλλικό ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας.
Μοιράζουμε πάνω του ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.
Γυρνάμε τα φύλλα που περισσεύουν σε ωραίο κόθρο.
Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε για 45'-50', μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα.