Follow us

Χαλουμόπιτα με Κουκουνάρι και Σουσάμι

Με λεπτή και διακριτική γεύση, η νοστιμιά του εντείνεται αν το συνδυάσεις με ένα πικάντικο κίτρινο τυρί και ελιές.

ΧΑΛΟΥΜΟΠΙΤΑ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

200 γρ. χαλούμι σε μικρά κυβάκια

200 γρ. κασέρι τριμμένο (ή κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο)

50 γρ. κουκουνάρι

3 κ.σ. σουσάμι

20 μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 αβγά

αλάτι, πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς το κουκουνάρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε καλά με κουτάλι με το χαλούμι, το κασέρι, το κουκουνάρι, τις ελιές, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι.

Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο (τη θέλουμε κρύα, για να βγει τραγανή και να φουσκώσει ωραία).

Λαδώνουμε ένα μέτριο μεταλλικό ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας.

Μοιράζουμε πάνω του ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.

Γυρνάμε τα φύλλα που περισσεύουν σε ωραίο κόθρο.

Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε για 45'-50', μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.