Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1⅓ φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
⅔ φλιτζ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
1 αβγό χτυπημένο
2 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση
250 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
250 γρ. φέτα τριμμένη
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 αβγά χτυπημένα
½ κ.γλ. κανέλα
μπόλικο πιπέρι
Για την κρούστα
1 κρόκο αβγού χτυπημένο με 2 κ.γλ. γάλα
ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
βούτυρο για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το βούτυρο, το αβγό και το γιαούρτι.
Ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή λεία ζύμη.
Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε 15' στο ψυγείο.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα.
Πάνω σε χαρτί ψησίματος ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη.
Αν σκεπάσουμε και την επιφάνεια της ζύμης με χαρτί, θα ανοίξει πιο εύκολα και δεν θα κολλήσει στον πλάστη.
Αφαιρούμε το πάνω χαρτί και με τη βοήθεια του κάτω αναποδογυρίζουμε τη ζύμη στον πάτο της ταρτιέρας.
Τη στρώνουμε ομοιόμορφα μέχρι επάνω, να καλύψει καλά τα τοιχώματα. Την τρυπάμε παντού με πιρούνι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και τα λιώνουμε με πιρούνι μαζί με την κανέλα και το πιπέρι.
Ρίχνουμε και τα αβγά και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα των τυριών πάνω στη ζύμη.
Ετοιμάζουμε το μίγμα για την κρούστα και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια της πίτας με ένα πινέλο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε την πίτα για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει.