Υλικά
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
5 αβγά
250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. μετσοβόνε τριμμένο
250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. γλυκάνισο
1 κ.γλ. πιπέρι
λίγο αλάτι
ελαιόλαδο για το ταψί και για το τελείωμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι.
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολάκι.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα τυριά, το βούτυρο, τα αβγά, το γιαούρτι, το αλεύρι, τον γλυκάνισο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή χυλό.
Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε εκεί το μίγμα.
Το ισιώνουμε, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτα στους 200°C, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει, για 45' περίπου.