Follow us

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

ΠΙΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υλικά

Για τη ζύμη

• 1+1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 3/4 κ.γ. αλάτι

• 1 φακελάκι μαγιά

• 1/2 κούπα περίπου χλιαρό νερό

Για την πίτσα

• 4 αυγά

• 1 μπαστούνι σουτζούκι

• 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

• 250 γρ. φέτα πικάντικη τριμμένη

• αλάτι

• πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.

Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε στο αλεύρι.

Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα δάχτυλα και μετά με τα χέρια, μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας.

Όταν είναι έτοιμη την κάνουμε μια μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε τουλάχιστον για 3 ώρες να διπλασιαστεί.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, όχι με πλάστη, από το κέντρο προς τα έξω με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λεπτότερη στο κέντρο και πιο χοντρή στο εξωτερικά σημεία.

Για την πίτσα: Απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τη ζύμη. Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω σπάμε 4 αυγά.

Μοιράζουμε το σουτζούκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε τα αβγά και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 280 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην πιο χαμηλή σχάρα, για 10-15 λεπτά, να γίνει η ζύμη τραγανή.

Περίπου 5 λεπτά πριν τη βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένη σκληρή πικάντικη φέτα.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.