Υλικά
υλικά
500 γρ. φρέσκο τυρί (τύπου Φιλαδέλφια ή μασκαρπόνε)
150 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή άλλα κατάλληλα
125 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 αβγό
1 λεμόνι, το χυμό
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120ο.Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να θρυματιστούν και τα ανακατεύουμε με το λυωμένο βούτυρο.
Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος μία φόρμα με έλασμα και απλώνουμε το μείγμα, πιέζοντάς το να πατηθεί καλά.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αβγό, το τζίντζερ, την κανέλα και το λεμόνι και χτυπάμε να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο γιά 45'.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει , το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το σερβίρουμε.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη κανέλα.