Follow us

Κρέμα μασκαρπόνε με αχλάδια και σοκολάτα

Κρέμα μασκαρπόνε με αχλάδια και σοκολάτα

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

3 μεγάλα αχλάδια

300 γρ. μασκαρπόνε

40 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αβγά πολύ φρέσκα

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

1 κ.γ. υγρή βανίλια

50 ml γάλα

για το ποσάρισμα των αχλαδιών:

500ml νερό, 100 γρ. ζάχαρη, ξύλο κανέλας, 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τ' αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε κουκούτσια και μεμβράνες.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τ' αχλάδια.

Τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν 12'-15΄, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά όχι πολύ.

Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε χωριστά.

Χωρίζουμε τα αβγά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με την άχνη για 3'.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε (χτυπημένο ελαφρά) και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.

Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα λίγη λίγη, ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς τα πάνω.

Μοιράζουμε τα μισά αχλάδια σε ανάλογα ποτήρια παγωτού.

Τα σκεπάζουμε με την κρέμα μασκαρπόνε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Λίγο πριν το σερβίρισμα, λιώνουμε τη σοκολάτα (κομμένη σε κομματάκια) μαζί με το γάλα σε μπαιν μαρί.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία και ομοιόμορφη.

Ρίχνουμε από μια κουταλιά ζεστής σοκολάτας επάνω σε κάθε ποτήρι και σερβίρουμε αμέσως.Updated: 17/11/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 20/09/12

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.