
Υλικά
Υλικά
115 γρ. ζάχαρη άχνη
115 γρ. βούτυρο φρέσκο, εκτός ψυγείου
115 γρ. αλεύρι φαρίνα
2 αβγά
1 μεγάλο πορτοκάλι ή δυο μικρά
1 κ.γ. μαγιά σε σκόνη
για το γκλάσο:
1 μεγάλο ή 2 μικρά, ζουμερά πορτοκάλια
150 γρ. ζάχαρη άχνη
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το στύβουμε.
Ζεσταίνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε το βούτυρο, για να το δουλέψουμε ευκολότερα, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και κατόπιν τα αβγά ολόκληρα, ένα-ένα, δουλεύοντας ασταμάτητα το μείγμα με σπάτουλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τέλος τη μαγιά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για μάφιν και ψήνουμε στο φούρνο για 25'-30'.
Εν τω μεταξύ, στύβουμε το άλλο πορτοκάλι και ανακατεύουμε το χυμό του με την άχνη, μέχρι να γίνει μια κρέμα ρευστή και πηχτή (μπορεί να μη χρειαστεί όλος ο χυμός).
Μόλις ψηθούν τα μάφιν τα ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και τα αλείφουμε ζεστά με το μισό γκλάσο.
Πρέπει να γίνουν αρκετά ζουμερά.
Όταν τα γλυκά κρυώσουν τελείως, απλώνουμε επάνω το υπόλοιπο γκλάσο.