Υλικά
200 γρ. μπλε καβούρι Κατερίνης (ψαχνό)Υλικά
200 γρ. φιλέτο σφυρίδας βρασμένο σε ζωμό ψαριού
100 γρ. μαγιονέζα
150 γρ. καρότο βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
150 γρ. πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κυβάκια
20 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
40 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
40 γρ. κάππαρη ψιλοκομμένη
3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
Χυμός λάιμ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για γαρνιτούρα: αβγά σολομού (μπρικ)
Εκτέλεση
Βράζουμε και ξεψαχνίζουμε το καβούρι.
Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το φιλέτο σφυρίδας.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε σαλατιέρα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε απαλά.
Γαρνίρουμε με τα αβγά σολομού.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Marea Sea Spirit στη Θεσσαλονίκη.