Υλικά
Για τη βάση
7 φύλλα κρούστας
3 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζ. καρύδια ψιλοτριμμένα στο μούλτι
½ κ.γλ. κανέλα
150 γρ. βούτυρο γάλακτος
Για την κρέμα
600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 βανιλίνη
1 κ.γλ. κανέλα σκόνη
Για το σερβίρισμα
λίγο μέλι
λίγη κανέλα
το σπασμένο φύλλο που περίσσεψε
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε τη βάση, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό φαρδύ ταψί του φούρνου και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Βουτυρώνουμε και το φύλλο, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, κανέλα και καρύδι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε τη βάση στους 170°C για 25' περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει καλά (όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα).
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κρύα, από το ψυγείο) σε σφιχτή σαντιγί. Σε μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κανέλα, για λίγο, μέχρι να αφρατέψει. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα ταψάκι μικρότερο από το μέγεθος της βάσης κόβουμε το φύλλο στο μέγεθος του πάτου του και τοποθετούμε εκεί τη βάση. Το φύλλο που περίσσεψε το σπάμε, για να το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί (περίπου 3-4 ώρες). Σερβίρουμε κάθε κομμάτι με τριμμένο φύλλο, μια μικρή κουταλίτσα μέλι, λίγη κανέλα και, αν θέλουμε, λίγο ακόμα τριμμένο καρύδι.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με αμύγδαλο καβουρδισμένο με τη φλούδα του.