Follow us

Τάρτα με Κρέμα

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Υλικά

1 φύλλο ζύμη κουρού

βούτυρο για την ταρτιέρα

500 γρ. τυρί κρέμα

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κ.γλ. κανέλα

200 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος

αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε ως επάνω στο γείσο τη ζύμη. Τρυπάμε με το πιρούνι τη βάση και ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό, το ξύσμα, την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει η κρέμα. Την απλώνουμε στη βάση της τάρτας και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Τη σερβίρουμε με τα αμύγδαλα στρωμένα στην επιφάνεια.

Tip

Για ντεκόρ μπορούμε να βάλουμε και σοκολάτα τριμμένη ή αμύγδαλα καραμελωμένα και σπασμένα σε μικρά κομματάκια.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.