Follow us

Κιουνεφέ

ΚΙΟΥΝΕΦΕ

Υλικά

500 γρ. κανταΐφι

200 γρ. λιωμένο βούτυρο

500 γρ. τριμμένο ανθότυρο

200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

4 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. ροδόνερο

100 γρ. τριμμένα φιστίκια Αιγίνης

Για το σιρόπι

750 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

4 κ.σ. ροδόνερο

Εκτέλεση

Ετοιμάστε πρώτα το σιρόπι: Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα και βράστε τα για 8'. Κατεβάστε από την εστία και ρίξτε στο σιρόπι τον χυμό λεμονιού και το ροδόνερο.

Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Ανοίξτε το κανταΐφι στον πάγκο εργασίας, ξεμπλέξτε το και μοιράστε το σε δύο ίσες ποσότητες. Ψιλοκόψτε το με το μαχαίρι.

Απλώστε το σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 28 εκατοστά, πατήστε το με τα χέρια σας και περιχύστε το με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη μοτσαρέλα, τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Απλώστε το μείγμα στο βουτυρωμένο κανταΐφι. Ψιλοκόψτε το υπόλοιπο κανταΐφι στον πολυκόπτη και απλώστε το επάνω από τα τυριά. Περιχύστε το με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'-50'.

Όταν ψηθεί, περιχύστε το με το σιρόπι και πασπαλίστε το με τα φιστίκια.

Σερβίρεται χλιαρό.

Τip

Μυστικό επιτυχίας είναι το μείγμα των δύο τυριών, ενός μαλακού (ανθότυρο) και ενός ελαστικού (μοτσαρέλα).

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.