Υλικά
500 γρ. κανταΐφι
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
500 γρ. τριμμένο ανθότυρο
200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
4 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ροδόνερο
100 γρ. τριμμένα φιστίκια Αιγίνης
Για το σιρόπι
750 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 κ.σ. ροδόνερο
Εκτέλεση
Ετοιμάστε πρώτα το σιρόπι: Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα και βράστε τα για 8'. Κατεβάστε από την εστία και ρίξτε στο σιρόπι τον χυμό λεμονιού και το ροδόνερο.
Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Ανοίξτε το κανταΐφι στον πάγκο εργασίας, ξεμπλέξτε το και μοιράστε το σε δύο ίσες ποσότητες. Ψιλοκόψτε το με το μαχαίρι.
Απλώστε το σε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 28 εκατοστά, πατήστε το με τα χέρια σας και περιχύστε το με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη μοτσαρέλα, τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Απλώστε το μείγμα στο βουτυρωμένο κανταΐφι. Ψιλοκόψτε το υπόλοιπο κανταΐφι στον πολυκόπτη και απλώστε το επάνω από τα τυριά. Περιχύστε το με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'-50'.
Όταν ψηθεί, περιχύστε το με το σιρόπι και πασπαλίστε το με τα φιστίκια.
Σερβίρεται χλιαρό.
Τip
Μυστικό επιτυχίας είναι το μείγμα των δύο τυριών, ενός μαλακού (ανθότυρο) και ενός ελαστικού (μοτσαρέλα).