Follow us

Cheesecake Φούρνου με Τυρί Κρέμα, Ροδόνερο και Λεμόνι

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

2 αυγά

ξύσμα από 1 λεμόνι

350 γρ. τυρί κρέμα

55 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ. ροδόνερο

160 γρ. μαρμελάδα λεμόνι

1 κ.σ. κουκουνάρι

ζάχαρη άχνη

Για τη βάση

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο αγελάδος κρύο σε κυβάκια & λίγο ακόμα για τη φόρμα

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμό από 1 λεμόνι

1 κρόκο

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη βάση: Σε μια λεκάνη δουλεύουμε με το χέρι το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε ½ ώρα στο ψυγείο.

Βουτυρώνουμε τη μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ, στρώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πάτο και μέχρι τη μέση στα τοιχώματα και ψήνουμε στους 180°C για 10'.

Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για άλλη ½ ώρα.
Με το μίξερ χειρός ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τα αυγά, το ξύσμα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.

Απλώνουμε στη βάση τη μαρμελάδα λεμόνι και από πάνω στρώνουμε την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και ψήνουμε στους 180°C για 20'. Πασπαλίζουμε με την άχνη και σερβίρουμε.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί κρέμα με ελληνικό ανθότυρο ή να βάλουμε λικέρ λιμοντσέλο αντί για ροδόνερο.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.