Follow us

Cheesecake με Πραλίνα Φουντουκιού

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Υλικά

280 γρ. μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα

100 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος

560 γρ. τυρί κρέμα

85 γρ. άχνη ζάχαρη

470 γρ. πραλίνα φουντουκιού

1 βανίλια

1 κ.σ. κακάο

Για την επικάλυψη

80 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να βραχεί καλά το μπισκότο.

Στρώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα με 21 εκ. διάμετρο. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των μπισκότων στη βάση και το κρυώνουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα, χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη.

Προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε και την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μπολ την πραλίνα και ενσωματώνουμε τη ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο γλυκό και το αφήνουμε άλλες 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.

Το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Tip

Δίνουμε στην κρέμα μας διαφορετικά αρώματα προσθέτοντας ένα σφηνάκι λικέρ από πικραμύγδαλο, πορτοκάλι, φράουλα κ.λπ. Ένα τριμμένο λευκό μπισκότο είναι ό,τι πρέπει για ντεκόρ.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.