Υλικά
280 γρ. μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα
100 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος
560 γρ. τυρί κρέμα
85 γρ. άχνη ζάχαρη
470 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 βανίλια
1 κ.σ. κακάο
Για την επικάλυψη
80 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να βραχεί καλά το μπισκότο.
Στρώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα με 21 εκ. διάμετρο. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των μπισκότων στη βάση και το κρυώνουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα, χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε και την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μπολ την πραλίνα και ενσωματώνουμε τη ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο γλυκό και το αφήνουμε άλλες 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
Το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Tip
Δίνουμε στην κρέμα μας διαφορετικά αρώματα προσθέτοντας ένα σφηνάκι λικέρ από πικραμύγδαλο, πορτοκάλι, φράουλα κ.λπ. Ένα τριμμένο λευκό μπισκότο είναι ό,τι πρέπει για ντεκόρ.