Τα κλασικά μαγειρέματα της άνοιξης παίρνουν τη νοστιμιά τους από τα φρέσκα, πράσινα κυρίως, κηπευτικά, που κατά παράδοση κάνουν καριέρα αυτήν την εποχή. Σπαράγγια, αγκινάρες, αρακάς, κουκιά, συν τα αρωματικά βότανα -μαϊντανός, μάραθος, άνηθος-, και τα ζιζάνια, όπως η ρόκα. Αν και εφέτος η άνοιξη έρχεται σε ρυθμούς σαλιγκαριού και η βροχή περισσεύει, τα ανοιξιάτικα λαχανικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις αγορές και, όσο να 'ναι, μια διάθεση να μπούμε στην κουζίνα για εδέσματα με πράσινη διάθεση την έχουμε. Οι συνταγές που προτείνω είναι απλούστατες και ταιριάζουν στο σαρακοστιανό πνεύμα της εποχής.