Follow us

Σκουμπρί στη σχάρα με μαυρομάτικα φασόλια και λαχανικά

Σκουμπρί στη σχάρα με μαυρομάτικα φασόλια και λαχανικά

Υλικά

Υλικά

2 μεγάλα σκουμπριά  

1 κιλό αλάτι χοντρό

3 κ.σ. κοφτές ξερή ρίγανη,

150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια,

200 γρ. πλατιά φρέσκα φασολάκια

200 γρ. μπρόκολο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 

Χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού

Ελαιόλαδο

1-2 κ.σ. ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά για γαρνιτούρα.

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το χοντρό αλάτι με τη ρίγανη.

Καθαρίζουμε το σκουμπριά, πετάμε τα κεφάλια, χαράζουμε τη ράχη και τα ανοίγουμε στη μέση.

Τα βάζουμε σε μακρόστενο σκεύος, στρώνουμε το μισό μείγμα του αλατιού, τοποθετούμε επάνω τα σκουμπριά και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μείνουν για ένα 24ωρο.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το φαγητό, βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια για 5 λεπτά, τα σουρώνουμε και πετάμε το νερό.

Τα βάζουμε σε φρέσκο νερό και λίγο αλάτι και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Καθαρίζουμε και κόβουμε λοξά στα δύο τα φασολάκια.

Τα βράζουμε al dente σε λίγο αλατισμένο νερό.

Κόβουμε σε μπουκετάκια το μπρόκολο και το βράζουμε al dente σε λίγο αλατισμένο νερό.

Αρτύζουμε το κάθε λαχανικό ξεχωριστά με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Ξεπλένουμε πολύ καλά τα σκουμπριά και τα ψήνουμε στη σχάρα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο και τα υπόλοιπα με ένα μυτοτσίμπιδο και κόβουμε τα ψάρια σε 2-3 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Κάνουμε ένα λοφάκι με τα λαχανικά σε κάθε πιάτο, βάζουμε από πάνω τα ψάρια και γαρνίρουμε με μαυρομάτικα φασολάκια και κομματάκια πιπεριάς.

Ρίχνουμε επάνω λίγο εξ.

παρθένο ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού.

A.T.

Επίσης...

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.