Υλικά:
1kg αλεύρι σκληρό
600gr αβγό (12τεμ.)
60gr ζάχαρη
140gr γάλα
30gr μαγιά νωπή
700gr βούτυρο αγελαδινό(παγωμένο)
30gr αλάτι
10gr μαχλέπι
2gr μαστίχα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για τη διακόσμηση
αμύγδαλα σπασμένα
ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και τα αβγά και ξεκινάμε να τα ανακατεύουμε με τον γάντζο. Σ’ ένα μπωλ αναμιγνύουμε το γάλα με τη μαγιά να γίνουν ένα σώμα και τα προσθέτουμε και αυτά στο κάδο. Προσθέτουμε τα αρωματικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τελευταίο προσθέτουμε το αλάτι. Συνεχίζουμε το "ζύμωμα" στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά κομμάτι-κομμάτι το παγωμένο βούτυρο. Η ζύμη μας είναι έτοιμη μόλις απορροφηθεί-ενσωματωθεί όλο το βούτυρο. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια μεγάλη λεκάνη, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες να ξεκουραστεί.
Έπειτα την κόβουμε και την κάνουμε μπαλάκια 60 γραμμαρίων το καθένα, τα οποία τοποθετούμε κυκλικά (όπως μια μαργαρίτα) σε ένα τσέρκι διαμέτρου 28 εκ. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει περίπου 3 ώρες. Την αλείφουμε με λίγο αβγό και την πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και αμύγδαλα σπασμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 οC για περίπου 45 λεπτά.