Follow us

3 συνταγές για πεντανόστιμα τυροπιτάκια

Τυροπιτάκι-λουκουμάς, με αφράτη ζύμη γιαουρτιού ή από μπαγιάτικο ψωμί; Η επιλογή είναι δική σου.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές για εύκολα τυροπιτάκια -ένα από τα καλύτερα σνακ που μπορεί να φτιάξεις με τα χεράκια σου. Τυροπιτάκι-λουκουμάς, με αφράτη ζύμη γιαουρτιού ή από μπαγιάτικο ψωμί; Η επιλογή είναι δική σου.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Υλικά

  • 1 στραγγιστό γιαούρτι (220 ml)
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο & αλεύρι για το τηγάνι

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε τη φέτα και τη διαλύουμε εντελώς με πιρούνι.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι, τη ρίγανη, το αβγό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα.
  • Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι.
  • Βάζουμε σε ρηχό πιάτο λίγο αλεύρι.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια με τη ζύμη, τα πιέζουμε λίγο στην κορυφή να πλατύνουν και τα αλευρώνουμε.
  • Τινάζουμε πολύ καλά το περιττό αλεύρι.
  • Λίγα λίγα, τα βυθίζουμε στο καυτό λάδι. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια και πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Έτσι, θα παραμείνουν τραγανά για περισσότερο χρόνο.
  • Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο. Βγαίνουν πιο ελαφρά, αλλά δεν κρατούν για πολύ το τραγανό τους, οπότε τα τρώμε αμέσως, ζεστά!

Αφράτα Τυροπιτάκια με Ζύμη Γιαουρτιού

Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. βούτυρο κρύο
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αυγό για την επιφάνεια
  • 300 γρ. τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  2. Τρίψτε με τα χέρια σας το βούτυρο με το μίγμα του αλευριού, μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα.
  3. Προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα και το στραγγιστό γιαούρτι και ζυμώστε. Αν κολλάει στα χέρια, προσθέστε ελάχιστο αλεύρι.
  4. Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου και κόψτε τη σε δίσκους 10 εκ. με ένα κουπάτ ή με το μαχαίρι.
  5. Βάλτε λίγη φέτα στο κέντρο κάθε δίσκου και διπλώστε το φύλλο πιέζοντας τις άκρες της ζύμης για να κολλήσουν.
  6. Βάλτε τα πιτάκια σε ένα ρηχό ταψί. Χτυπήστε 1 αυγό με 1 κουταλιά νερό και αλείψτε με αυτό τα πιτάκια. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20' περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

Τυροπιτάκια της Στιγμής

Υλικά

  • 1 φραντζόλα ψωμί άσπρο μπαγιάτικο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 4 αβγά
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • λίγη ρόκα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβω το ψωμί σε φέτες (όπως οι φέτες του τοστ).
  2. Με ένα μαχαίρι αφαιρώ την κόρα γύρω γύρω. Σε μια λεκάνη χτυπάω τα αβγά.
  3. Προσθέτω το τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω.
  4. Βάζω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βουτάω μία μία τις φέτες του ψωμιού στο μίγμα αβγών - τυριού και μετά τις τηγανίζω και από τις δύο μεριές, να πάρουν ωραίο ξανθό χρώμα.
  5. Με τρυπητή κουτάλα βγάζω τις φέτες σε πιατέλα και τις συνοδεύω με λίγη ρόκα.

* Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Επίσης...

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Περισσότερα από

Τυρί

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.