Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο
1 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένοι κόκκοι κόλιανδρου
1 κουταλιά φρεσκοτριμένοι κόκκοι αγριοκύμινου (κάρο)
1 κουταλάκι Harissa (βλ. συνταγή)
1 κουταλάκι πιπέρι Aleppo ή νιφάδες αποξηραμένης κόκκινης πιπεριάς
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
1/4 φλιτζ. ψιλό σιμιγδάλι
1/3 φλιτζ. πλιγούρι
3-4 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζ. κάππαρη, διατηρημένη σε αλατόνερο, ξεπλυμένη με κρύο νερό
1 λεμόνι παστό, (βλ. συνταγή), ξεπλυμένο και κομμένο σε λεπτά, στενόμακρα κομματάκια (ζιλιέν)
αλάτι
4 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
Παρασκευή
Αναμίξτε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το κόλιανδρο, το αγριοκύμινο, την Harissa και την αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά, σε μια κατσαρόλα.
Βάλτε την πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε τα να ζεσταθούν, χωρίς να καούν.
Προσθέστε τον ντοματοπελτέ και 4-5 φλιτζ.
νερό.Ρίξτε μέσα το σιμιγδάλι και το πλιγούρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά και ύστερα προσθέστε μέσα το χυμό λεμονιού, την κάππαρη και τα κομματάκια παστού λεμονιού.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.