Follow us

Ζuppa di funghi del Montello, ή αλλιώς: μανιταρόσουπα με αρώματα δάσους

Άμεσα συνδεδεμένη με τα πιο ταπεινά και άρα διαθέσιμα υλικά, το τσουκάλι και την εστία, με τα στοιχειώδη της ανθρώπινης κοινωνίας δηλαδή, η σούπα παραπέμπει άμεσα στο βασικό ένστικτο, σε μια αταβιστική ανάγκη συσπείρωσης και θρέψης. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις τα γευστικά εσώψυχα μιας χώρας από το να γευτείς –ξένος σε ξένο τόπο– μερικές κουταλιές αχνιστής σούπας. Κι επειδή το κρύο θέλει soul food, σας παρουσιάζουμε παραδοσιακές σούπες της Ευρώπης –από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την

Ζuppa di funghi del Montello, ή αλλιώς: μανιταρόσουπα με αρώματα δάσους

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

300 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες

1 λίτρο ζωμό κρέατος

50 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Κρουτόν (κυβάκια ψωμιού, σοταρισμένα στο βούτυρο)

Παρασκευή

Καβουρδίζετε το αλεύρι σε ζεσταμένο στους 200° C φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα φουντουκιού.

Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέσα στο μείγμα βουτύρου και ελαιόλαδου, το σκόρδο μαζί με το μαϊντανό, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε μερικά λεπτά να σοτάρονται μέχρι να μαραθούν.


Ζεσταίνετε το ζωμό του κρέατος, ρίχνετε το καβουρδισμένο αλεύρι, ανακατεύετε και πέντε λεπτά μετά, περνώντας το ζωμό από σουρωτήρι, περιχύνετε τα μανιτάρια.

Τα αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα και τα αλατοπιπερώνετε.

Ετοιμάζετε τα κρουτόν, τα ρίχνετε σε μια σουπιέρα και χύνετε από πάνω τους τη μανιταρόσουπα.

Σερβίρετε αμέσως.

Ζuppa di funghi del Montello, με αρώματα δάσους: Η ιταλική κουζίνα προτείνει πολλές και διαφορετικές σούπες με γευστικό ενδιαφέρον, αλλά αυτή η μανιταρόσουπα από την περιοχή του Βένετο είναι, στην απλότητά της, ένα πολύ αντιπροσωπευτικό πιάτο, όπου κυριαρχεί το άρωμα των πορτσίνι.

Θα τη βρείτε με μικρές παραλλαγές σχεδόν παντού σε ολόκληρη τη βόρεια Ιταλία.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.