
Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
1 λίτρο ζωμό κρέατος
50 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κρουτόν (κυβάκια ψωμιού, σοταρισμένα στο βούτυρο)
Παρασκευή
Καβουρδίζετε το αλεύρι σε ζεσταμένο στους 200° C φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα φουντουκιού.
Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέσα στο μείγμα βουτύρου και ελαιόλαδου, το σκόρδο μαζί με το μαϊντανό, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε μερικά λεπτά να σοτάρονται μέχρι να μαραθούν.
Ζεσταίνετε το ζωμό του κρέατος, ρίχνετε το καβουρδισμένο αλεύρι, ανακατεύετε και πέντε λεπτά μετά, περνώντας το ζωμό από σουρωτήρι, περιχύνετε τα μανιτάρια.
Τα αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα και τα αλατοπιπερώνετε.
Ετοιμάζετε τα κρουτόν, τα ρίχνετε σε μια σουπιέρα και χύνετε από πάνω τους τη μανιταρόσουπα.
Σερβίρετε αμέσως.
Ζuppa di funghi del Montello, με αρώματα δάσους: Η ιταλική κουζίνα προτείνει πολλές και διαφορετικές σούπες με γευστικό ενδιαφέρον, αλλά αυτή η μανιταρόσουπα από την περιοχή του Βένετο είναι, στην απλότητά της, ένα πολύ αντιπροσωπευτικό πιάτο, όπου κυριαρχεί το άρωμα των πορτσίνι.
Θα τη βρείτε με μικρές παραλλαγές σχεδόν παντού σε ολόκληρη τη βόρεια Ιταλία.