Υλικά
500 γρ. φιλέτο βοδινό ή μοσχαρίσιοΥλικά (για 4 άτομα)
4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
125 ml λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σ’ ένα πολύ φαρδύ τηγάνι, αλατοπιπερώνετε το κρέας και το σοτάρετε για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του και το πόσο ψημένο το θέλετε.
Εξωτερικά θα πρέπει να είναι καφετί, αλλά ροδαλό στο κέντρο του.
Το απομακρύνετε από το σκεύος και το κρατάτε ζεστό στο φούρνο.
Καθαρίζετε και σοτάρετε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το μαϊντανό στο υπόλοιπο ελαιόλαδο –όση ώρα απαιτούν τα μανιτάρια που χρησιμοποιήσατε–, τα περιχύνετε με το κρασί και τ’ αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνετε.
Κόβετε το φιλέτο σε μερίδες και βάζετε από μερικές κουταλιές σάλτσα μανιταριών σε κάθε πιάτο.