Follow us

Φιλέτο με μανιτάρια στο τηγάνι με τον τρόπο του εργένη (Γαλλία)

Φιλέτο με μανιτάρια στο τηγάνι με τον τρόπο του εργένη (Γαλλία)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. φιλέτο βοδινό ή μοσχαρίσιο

4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

300 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα

2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

125 ml λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σ’ ένα πολύ φαρδύ τηγάνι, αλατοπιπερώνετε το κρέας και το σοτάρετε για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του και το πόσο ψημένο το θέλετε.

Εξωτερικά θα πρέπει να είναι καφετί, αλλά ροδαλό στο κέντρο του.

Το απομακρύνετε από το σκεύος και το κρατάτε ζεστό στο φούρνο.

Καθαρίζετε και σοτάρετε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το μαϊντανό στο υπόλοιπο ελαιόλαδο –όση ώρα απαιτούν τα μανιτάρια που χρησιμοποιήσατε–, τα περιχύνετε με το κρασί και τ’ αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνετε.

Κόβετε το φιλέτο σε μερίδες και βάζετε από μερικές κουταλιές σάλτσα μανιταριών σε κάθε πιάτο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.