Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό πεσκανδρίτσα, καθαρή ουρά
300 γρ. μανιτάρια
2 κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
70 ml ζωμός ψαριού
40 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ βούτυρο
10 γρ. σάλτσα σόγιας
10 γρ. ξίδι από σέρι
Μαϊντανός
Εστραγκόν
Θυμάρι
Ανθός αλατιού (fleur de sel)
Άσπρο πιπέρι
Παρασκευή
Περνάμε τα μανιτάρια από το τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και μετά από 2 λεπτά τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και τα ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.
Μαζί με το σκόρδο, προσθέτουμε το ζωμό του ψαριού, τη σόγια, το ξίδι από σέρι και, τέλος, τα μυριστικά, ψιλοκομμένα.
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά τα απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Αφαιρούμε από το ψάρι την πέτσα και τα κόκαλα και το κόβουμε σε μερίδες.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια, τα περνάμε από μέτρια φωτιά για 6 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα συχνά για να ροδίσουν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές, και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Τοποθετούμε τα μανιτάρια και το ψάρι σε 4 ζεσταμένα πιάτα και γαρνίρουμε με ένα κλαράκι θυμάρι.
Αυτό το πιάτο χαρακτηρίζεται από μια φινετσάτη αρμονία ανάμεσα στη λεπτή σάρκα του ψαριού και την ευχάριστη λεπτότητα των μανιταριών, που υπογραμμίζονται πολύ διακριτικά από τη σόγια και το σκόρδο.