Υλικά
Υλικά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
100 γρ. χάντρο (πλιγούρι)
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκος βασιλικός
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 lt νερό βραστό
Παρασκευή
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε λίγο.
Προσθέτουμε την ντομάτα, την «γυρίζουμε» λίγο κι αυτήν, και προσθέτουμε το νερό (βραστό), καθώς και λίγο αλατοπίπερο.
Το αφήνουμε να βράσει λίγο και μετά ρίχνουμε το χοντρό ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα βραστό νερό.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη και πηχτή όσο θέλουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και την σερβίρουμε.
Σημ.: Εάν μαγειρέψετε όλο το μενού, οι ποσότητες είναι για 6-8 άτομα.
Εάν μαγειρέψετε μεμονωμένα κάθε συνταγή, είναι για 4 άτομα.
Οι συνταγές αυτές ανήκουν στους κυρίους Γ.
Αναστασάκη, Χρ.
Βενέρη και Γ.
Λάππα, και είναι από αυτές που έφτιαξαν οι ίδιοι, στη διάρκεια των Σεμιναρίων για την Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα.