Υλικά
υλικά
2 φλ.τσ. κόκκινη φακή
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ. τσ. ψιλοκομμένη ντομάτα με το χυμό της
4 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κύμινο ολόκληρο
1 κ.γ. κουρκουμά
4 σπόρους καρδάμωμου κοπανισμένους
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (ή παραπάνω, ανάλογα πόσο τις θέλουμε καυτερές)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φλ.τσ. νερό
παρασκευή
Ξεπλένουμε τη φακή.
Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3' μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Προσθέτουμε το κύμινο, το καρδάμωμο, το τζίντζερ, το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2' μέχρι να μυρίσουν -όχι περισσότερο.
Ρίχνουμε τις φακές, τη ντομάτα, τον κουρκουμά, το καγιέν και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν 10'.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε ακόμα 10' ή μέχρι να χυλώσουν καλά οι φακές.
Τις σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.