Υλικά
Υλικά
μία δόση ζύμης για πίτσα (περ. 400 γρ.)
400 γρ. ντομάτες
300 γρ. mozzarella bufala
30 γρ. κάππαρη
6 φιλετάκια αντσούγιας
1 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 σκ. σκόρδο
ελάχιστη ζάχαρη
ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε κομματάκια.
Τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με 2 κ.σ ελαιόλαδο, το σκόρδο σε φετάκια, αλάτι και πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη και βράζουμε για 10' περίπου, μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει αρκετά η σάλτσα.
Προσθέτουμε τον βασιλικό και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ή δύο ταψάκια για πίτσα.
Στρώνουμε επάνω τη σάλτσα και απλώνουμε τη μοτσαρέλα σε φετάκια.
Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Σκορπίζουμε επάνω την κάππαρη και μοιράζουμε τις αντσούγιες.
Ψήνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη τραγανή, περίπου 25'-30'.