Υλικά
Yλικά
130 γρ. ανθότυρο
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό τμήμα)
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
ελάχιστο ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά όλα τα φρέσκα μυρωδικά, πριν τα κόψουμε.
Ανακατεύουμε καλά το ανθότυρο με το γιαούρτι, το λεμόνι, το ξύσμα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κατόπιν τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια.
Διορθώνουμε τη γεύση κατά το γούστο μας όσον αφορά το αλάτι και το λεμόνι ή και κάποιο μυρωδικό.
Αφήνουμε το ορεκτικό στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 ώρα τουλάχιστον, να απλώσουν τα αρώματα.
Το σερβίρουμε σε μπολ στάζοντας μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στην επιφάνεια.
Το συνοδεύουμε με αγγούρι, καπνιστό σολομό ή πέστροφα ή απλώς τορτίγιες.