Follow us

Ωτία

Ωτία

Υλικά

Υλικά

500 γρ. αλεύρι

5 αυγά

1 φλ. γιαούρτι

1 φλ. ζάχαρη

2 ½ κ.γ μπέκινγκ πάουντερ

2 δόσεις βανίλια

½ φλ. ελαιόλαδο απαλό

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ.

Χτυπάμε χωριστά τα αβγά με το γιαούρτι, τις βανίλιες και το ελαιόλαδο.

Τα ρίχνουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ελαστική ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια σαν πορτοκάλι και τα ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο πάχους 3 χιλ. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους 2-3 εκατοστών και μήκους 10 εκ..

Κόβουμε τις άκρες κάθε λωρίδας λοξά, κάνουμε μία τρύπα στη μέση της και περνάμε τη μία άκρη από μέσα σχηματίζοντας φιογκάκι.

Καίμε το λάδι –να μην καπνίσει και τηγανίζουμε τα ωτία μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε σκέτα ή με ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι.

Α.Τ.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.