Υλικά
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Υλικά
1 φλ. γάλα
250 γρ. μοτσαρέλα στεγνή ή κασέρι
4 αβγά
2 κ.σ. ξερός δυόσμος
Μια γερή πρέζα αλάτι
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα παραλληλόγραμμο σκεύος μήκους 24 εκ.
και πλάτους 13 εκ.
και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Κόβουμε το τυρί σε φέτες πάχους 1 εκ., το ραντίζουμε με νερό, το αλευρώνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο επάνω σε λαδόκολλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε λεκάνη, ρίχνουμε τον δυόσμο και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε ξεχωριστά με το μίξερ το γάλα με τα αβγά μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα 2/3 του χυλού στο ταψάκι και τον καλύπτουμε με τις φέτες του τυριού.
Ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω με κουτάλι και τον υπόλοιπο χυλό.
Ψήνουμε για 50-55 λεπτά -ανάλογα με τον φούρνο- μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ξεκολλήσει το κέικ από τις άκρες του ταψιού.
Α.Τ.