Follow us

Ανοιχτή πίτα στο τηγάνι με φέτα και δυόσμο

Ανοιχτή πίτα στο τηγάνι με φέτα και δυόσμο

Υλικά

Υλικά

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 ml νερό

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

400 γρ. φέτα

4 κ.σ. δυόσμος

150 γρ. παγωμένο βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το κρύο νερό και 1 γερή πρέζα αλάτι και δουλεύουμε με τα δάχτυλα να διαλυθούν οι σβόλοι.

Ρίχνουμε στο αλεύρι τα αβγά και το γιαούρτι χτυπημένα καλά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν ένας αρκετά ρευστός χυλός –σαν τον χυλό που φτιάχνουμε για την κρέπα.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη φέτα τριμμένη με το πιρούνι, τον δυόσμο και 1 κ.γ.

φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους με ένα μαχαίρι που βουτάμε σε καυτό νερό.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 2 κ.σ ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγανάκι.

Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα 3-4 κ.σ χυλό να καλυφθεί η βάση.

Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλάνε οι άκρες του ζυμαριού από τα πλάγια του τηγανιού και πασπαλίζουμε με το μείγμα φέτα –δυόσμος.

Σκορπάμε επάνω 4 -5 κομματάκια βούτυρο και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να ξεκολλάει από κάτω η πίτα.

Βγάζουμε σε πιάτο, καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι, ρίχνουμε άλλες 2 κ.σ ελαιόλαδο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Α.Τ.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.