Follow us

Ζύμη για πίτσα με αλεύρι και γιαούρτι

Ζύμη για πίτσα με αλεύρι και γιαούρτι

Υλικά

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

500 ml στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά

Κρύο νερό

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα.

Κάνουμε ένα “πηγαδάκι” στη μέση, χτυπάμε το γιαούρτι να αφρατέψει και το ρίχνουμε λίγο -λίγο στο αλεύρι.

Ανακατεύουμε να ενωθεί και ζυμώνουμε γύρω στα 5 -7 λεπτά.

Αν δούμε πως γίνεται η ζύμη πολύ σκληρή, ρίχνουμε σιγά-σιγά λίγο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.

Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα, λαδώνουμε πολύ ελαφρά το ταψί και την απλώνουμε στο ταψί με τις παλάμες.

Αν θέλουμε, την ανοίγουμε σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη μεταφέρουμε στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 10 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, συνεχίζουμε με τη σάλτσα ντομάτα και τις γαρνιτούρες και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Α.Τ.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.