Υλικά
1 κ. χλωροκούκια Υλικά
700 γρ. ξερά κρεμμύδια
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
½ φλ. άνηθο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις πλαϊνές “κλωστές” -αν έχουν- και κόβουμε τις άκρες.
Τα κόβουμε σε 2-3 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε “καθιστή” κατσαρόλα (ρηχή και πλατιά).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα γύρω στα 7 λεπτά.
Ρίχνουμε και τα κουκιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 5 -7 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και 1 φλ.
καυτό νερό.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κουκιά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Αφήνουμε το φαγητό να χλιάνει, σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με μια-δυο γερές κουταλιές γιαούρτι και λίγο άνηθο.
Α.Τ.