Υλικά
1 μυλοκόπι περίπου 1200 γρ. Υλικά
2 λεμόνια λεπτόφλουδα
2 πορτοκάλια
2 ρίζες φινόκιο
2 πιπεριές πορτοκαλί
1 κλωνάρι σέλερι σε ροδέλες
5-6 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
2 -3 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το μυλοκόπι.
Το αλατίζουμε πολύ καλά και το αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες σε σουρωτήρι στο ψυγείο.
Κόβουμε σε μέτριες φέτες τα λεμόνια και τα πορτοκάλια, τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 7 λεπτά και τα βγάζουμε στραγγιστά με τρυπητή κουτάλα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φινόκια σε κάθετες χοντρές λωρίδες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε οριζόντιες χοντρές φέτες.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Αραδιάζουμε τις φέτες των λεμονιών, των πορτοκαλιών, της πιπεριάς και του φινόκιο έτσι, ώστε η μια να καλύπτει λίγο την άλλη, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε επάνω το μυλοκόπι αφού πρώτα το αλείψουμε καλά με τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βάζουμε στην κοιλιά του 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, τοποθετούμε και τα υπόλοιπα κλαδάκια επάνω στα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε, γυρίζουμε τον φούρνο στο γκριλ, ανεβάζουμε τη σχάρα γύρω στα 10 εκ.
κάτω από το γκριλ και ψήνουμε 5 λεπτά, να πάρει χρώμα το ψάρι και οι φέτες των εσπεριδοειδών.
Σερβίρουμε αμέσως.A.T.