Υλικά
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες Υλικά
1 φέτα ξερό ψωμί
Το ασπράδι από 1 αβγό
1/2 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. ξύδι
150ml ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Για τη γαρνιτούρα
διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά (αγγούρι, ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι)
παξιμαδάκια της αρεσκείας μας.
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο.
Τα χτυπάμε και προσθέτουμε σιγά -σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα λείο ή και πιο αδρό μείγμα.
Σερβίρουμε το γκασπάτσο παγωμένο γαρνίροντας με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα παξιμαδάκια.Η συνταγή είναι του σεφ Μίλτου Αρμένη από το εστιατόριο "Ορίζοντες Λυκαββητού".