Υλικά
4 μεγάλα καλαμάρια Υλικά
250 γρ. σπανάκι
200 γρ σταμναγκάθι
250 γρ. σέσκουλα
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι σέλινο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι μάραθο
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
Μπούκοβο κατά βούληση
Εκτέλεση
Σοτάρουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ρίχνουμε την πάπρικα και το μπούκοβο, το σπανάκι, το σταμναγκάθι και τα σέσκουλα κομμένα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια και το σέλινο ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Λίγα λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένα τον άνηθο, τα μυρώνια και το μάραθο και αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια, τα χαράζουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ για 3 λεπτά.
Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε σε ζεστά πιάτα τα καλαμάρια και τα τσιγαρέλια.Η συνταγή είναι του σεφ Μίλτου Αρμένη από το εστιατόριο "Ορίζοντες Λυκαββητού".