Follow us

Φέτα τηγανητή με μαρμελάδα ντομάτας, μπούκοβο και δεντρολίβανο

Φέτα τηγανητή με μαρμελάδα ντομάτας, μπούκοβο και δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά

200 γρ. φέτα

2 φύλλα κρούστας

200 γρ. φρέσκια ντομάτα

200 γρ. ζάχαρη

 10 γρ. δενδρολίβανο

10 γρ. μπούκοβο

1 σκελίδα σκόρδο

300 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα: ψιλοκόβουμε την ντομάτα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το μπούκοβο και βράζουμε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Στρώνουμε το ένα φύλλο κρούστας σε επιφάνεια εργασίας και το αλείφουμε με ένα ασπράδι αβγού χτυπημένο.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, τοποθετούμε επάνω τη φέτα, τυλίγουμε σε σχήμα φακέλου και τηγανίζουμε το φάκελο σε καυτό ηλιέλαιο.

Μεταφέρουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τη φέτα σε πιάτο και περιχύνουμε με τη μαρμελάδα.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Musique café & More" στο Παγκράτι.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Στρώνουμε το ένα φύλλο κρούστας σε επιφάνεια εργασίας και το αλείφουμε με ένα ασπράδι αβγού χτυπημένο.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, τοποθετούμε επάνω τη φέτα, τυλίγουμε σε σχήμα φακέλου και τηγανίζουμε το φάκελο σε καυτό ηλιέλαιο.

Μεταφέρουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τη φέτα σε πιάτο και περιχύνουμε με τη μαρμελάδα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.