Υλικά
1 φύλλο ζύμη κουρού
λίγο ελαιόλαδο
400 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (έμενταλ ή γκούντα)
1 κ.γλ. μαυροσούσαμο ή σουσάμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε τον πάτο μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ ή ένα μέτριο ταψάκι. Απλώνουμε το φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν.
Μοιράζουμε το τυρί πάνω στο φύλλο. Σκεπάζουμε με τις άκρες και κλείνουμε καλά το γείσο.
Λαδώνουμε την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο ή σουσάμι και ψήνουμε για 20' περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Tip
Μπορούμε να την κάνουμε και με σφολιάτα και φέτα ή μίγμα τυριών. Το μυστικό είναι να τη φας ζεστή, από τον φούρνο!